Пиперени пържоли

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
389
297
22/05/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 618
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 4 бр.
  • мас - 20 гр., или олио
  • червен пипер - сладкък и лют по желание
  • шарен пипер - на око
  • горчица - 1 с.л. пълна
  • лимонов сок - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • за гарнитура
  • грах - консерва
  • ориз - сварен
  • картофи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се маже със смес, приготвена от повечко сладък, шарен и лют червен пипер, горчица, сол, мас или олио + малко водичка или видно при нужда.

Оставя се да престои в покрит съд в хладилник 2 часа, като по желание се добавя и нарязан лук.

След това се пече на фурна, докато се получи от всички страни глазура.

Поднася се топло отстрани с различни гарнитури приготвени отделно – пържени картофи, ориз и задушен грах.

Дървен чук за месо, квадратен
Приготвяй си тази рецепта с:
Дървен чук за месо, квадратен
3.49 лв.
Виж ››

Най-важното при приготвянето на пържолите е тяхното окрехкотяване, което е детска игра с този квадратен дървен чук за месо.

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар