Чорба по шопски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Чорба по шопски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"С шопите шега не бива - на тях и чорбата им е с мръвки"

Необходими продукти

  • свинско месо - 400 г
  • праз - 200 г
  • ориз - 40 г
  • мас - 30 г
  • зелев сок - 500 мл
  • картофи - 150 г
  • червен пипер - 5 г
  • черен пипер - 10 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото и го нарежете на парченца. Сложете нарязаното месо в тенджера, залейте с около 400 мл студена вода и варете на слаб огън, докато месото омекне.

Прибавете нарязания лук (предварително го задушете в маста и малко вода, след което добавете към него червения пипер). Към сместа добавете ориза и нарязаните картофи.

След 5 минути разредете със зелевия сок и варете до готовност. Поднесете чорбата топла, като я поръсите с черен пипер.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: