Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Новогодишна бишкотена торта

Новогодишна бишкотена торта

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Новогодишна бишкотена торта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10 парчета
"Да посрещнем Новата година с много настроение и парче вкусна торта за разкош"

Необходими продукти

  • бишкоти - 2 пакета
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 3 с.л.
  • брашно - 4 с.л., равни
  • масло - 80 г
  • ром - 2 с.л.
  • плодово мляко - 1 ч.ч., или подсладено и овкусено с ванилия
  • бадеми - 1/2 ч.ч., филирани
  • шоколад - 50 г, настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме брашното с какаото и захарта, поставяме на котлона и добавяме внимателно млякото. Разбъркваме и оставяме на слаб огън, готвим до гъст крем.

Махаме от котлона и при непрекъснато разбиване прибавяме маслото, докато се разтопи, добавяме рома и охлаждаме.

Започваме да редим потопените в ароматизираното мляко бишкоти на дъното и по стените на тортена форма с ринг.

Върху тях разпределяме половината от крема и редим втори ред бишкоти, покриваме с крем и поръсваме с бадемите и шоколада.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: