Шаран с маслини за Никулден

05/12/2016
"Никулден чука на вратата, не се мотайте, а пригответе този великолепен шаран с маслини - за здравето на именниците и почит към светеца "
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо568
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме рибата, подсушаваме я и я подправяме на вкус със сол, черен пипер, мащерка и босилек.

В сгорещено олио запържваме наситнения лук, пресования чесън и доматите, готвим за кратко и добавяме виното.

Поставяме овкусената риба в тава и заливаме с получения и леко сгъстен сос.

Поръсваме в накълцаните маслини.

Печем в предварително загрята на 180 градуса за 30 минути.

Сервираме поръсена с наситнения магданоз и гарнитура по избор.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар