Шаран с маслини за Никулден
05/12/2016

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отСевда АндрееваДжедай10686
"Никулден чука на вратата, не се мотайте, а пригответе този великолепен шаран с маслини - за здравето на именниците и почит към светеца "
- Приготвяне45 мин.
- Готвене30 мин.
- Общо75 мин.
- Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
Необходими Съставки
- шаран - 1 бр., около 1.5 кг
- маслини - 1 шепа, обезкостени, черни
- лук - 2 глави
- домати - 500 г, от консерва, белени
- чесън - 2 скилидки
- бяло вино - 150 мл
- олио - 1 к.ч.
- магданоз - 1 връзка
- босилек - 1 ч.л., сух
- мащерка - 1 щипка
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне
Измиваме и почистваме рибата, подсушаваме я и я подправяме на вкус със сол, черен пипер, мащерка и босилек.
В сгорещено олио запържваме наситнения лук, пресования чесън и доматите, готвим за кратко и добавяме виното.
Поставяме овкусената риба в тава и заливаме с получения и леко сгъстен сос.
Поръсваме в накълцаните маслини.
Печем в предварително загрята на 180 градуса за 30 минути.
Сервираме поръсена с наситнения магданоз и гарнитура по избор.
подобни рецепти тук
В сгорещено олио запържваме наситнения лук, пресования чесън и доматите, готвим за кратко и добавяме виното.
Поставяме овкусената риба в тава и заливаме с получения и леко сгъстен сос.
Поръсваме в накълцаните маслини.
Печем в предварително загрята на 180 градуса за 30 минути.
Сервираме поръсена с наситнения магданоз и гарнитура по избор.
подобни рецепти тук