Содена питка за Антоновден

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
2k
3k
50
9k
17/01/2012
"Почетете традиция за празника с тази вкусна содена питка "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо71 094
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете содата в киселото мляко, докато шупне. Към нея добавете солта, захарта и олиото и омесете всичко с брашното - колкото поеме за получаване на меко тесто.

От него оформете питка, сложете я в леко подмазнена и намазнена тава и сложете да се пече на 180 градуса. Готовата питка увийте в кърпа.

Питките за Антоновден се дупчат отгоре с масур или вилица, за да не се надупчат децата от шарка. Традицията изисква да намажете содената питка с петмез или мед.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 9
4 10
3 8
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Нелина
Нелина
26.12.2014 18:40
Питката е невероятна,много вкусна и си струва за продуктите
2
0
Диана
Диана
25.12.2014 18:04
Рецептата е много сполучлива,благодаря!
0
0
Сиска
Сиска
16.11.2014 20:13
Питката е номер 1 Благодаря за рецептата С тази рецепта фамилията мен ме карат да правя содена питка и без да оставям содата става страхотна но днес не ми стигна бялото брашно и добавих 1 шепичка царевично а резултата е неповторим Бях чувала че като се смесят 2 вида брашно става по вкусно но днес чак ми се отвори възможност Опитайте уникално
0
0