Печено агнешко с ориз

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър90611324
05/01/2012
"Крехко агнешко с хрупкава коричка и ароматен ориз - някой иска ли още една порция?"
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 770
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата46
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 бутче
  • ракия - 50 - 60 мл
  • ориз - 2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сланина - 150 г
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • розмарин - на вкус
  • бял риган - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натъркайте агнешкото месо хубаво с подправки и го полейте с малко ракия. Сложете го в тава, покрийте го и го оставете да престои за 1 час.

След това долейте 1-2 ч.ч. топла вода в тавата, покрийте с фолио за печене и сложете агнешкото да се пече за около 2 часа на 170 градуса.

През това време нарежете сланината на парчета и я запържете в сгорещен съд. Щом се поразтопи запържете в мазнината накълцания лук и чесън.

Добавете след това предварително измития ориз, запържете го добре и долейте 1 ч.ч. вода. Щом оризът абсорбира течността, долейте още 1 чаша и така, докато оризът се свари. Накрая овкусете с подправки.

Махнете фолиото от агнешкото и разпределете в тавата около бутчето ориза. Върнете във фурната да се запече до приятен загар.

Рейтинг

5 9
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
тони
тони
05.01.2012 08:43
много лесна ,практична и вкусна рецепта.
1
0