Соеви хапки с къри

29/12/2011
Илария
отИларияНовак1171205
"Ако и другите вегетариански ястия са толкова апетитни, може да се замислим дали да откажем мръвките "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо40 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 931
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • соеви хапки - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • доматен сок - 400 мл
  • сметана - 1 ч.л. заквасена
  • къри - 1 с.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • бял пипер
  • канела - 1 щипка
  • мазнина - за запържване
  • ориз - сварен, за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете соевите хапки във вода според указанията на опаковката, докато набъбнат.

Загрейте мазнина в дълбок съд на котлона и запържете леко накълцаните ситно лук и чесън. Добавете соевите хапки объркайте добре и сипете доматения сок.

Щом заври, разбъркайте със сметаната и овкусете ястието със сол, черен пипер, бял пипер, кърито, куркумата и щипка канела.

Ако ви се струва гъсто, може да долеете още малко гореща вода. Варете и разбърквайте 10-15 минути и свалете от котлона.

Оформете в купичка топка ориз и около нея сипете от соевите хапки с къри. Преди поднасяне украсете със стрък пресен кориандър или магданоз. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 13
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ivo
Ivo
22.02.2012 15:41
Има много начини за приготовление на соята. Тя има изключителното свойство да поема ароматите на подправките. За това, когато накисвам соята прибавям подправките . Тя може да добие вкус и на месо, ако ползваме подправки за месо при накисването.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв