Начин на приготвяне
Пресейте брашното. Разбийте яйцата с маслото, добавете меда, щипка сол, настърганата кора на 1 портокал, джинджифила, канелата, индийското орехче и брашното.
Замесете хомогенно и еластично тесто и го сложете за 30 минути на студено.
В сух тиган запечете ядките. Добавете маслото, сметаната, медът и настърганата кора от втория портокал.
Кипнете сместа и бъркайте за 1-2 минути докато се сгъсти малко. Оставете сместа да се охлади и я пасирайте.
Разточете тънко тестото, изрежете сладки в желаните форми и ги подреждайте в тава, застлана с хартия за печене.
Сложете глазурата в пош или щприц и с най-тънкия накрайник украсете сладките с различни фигурки, лица и украса по ваше желание.
Сложете коледните сладки да се пекат в предварително загрята фурна на 170 градуса, докато порозовеят.
Коментари