Къри крилца със зеленчуци

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
18/12/2011
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 928
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • крилца - 2 тарелки
  • моркови - 3 - 4 броя, по - големи
  • лук - 2 глави, по - големи
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л. равна
  • къри - 1 с.л.
  • бяло вино - 2 - 3 с.л.
  • мазнина - около 100 - 150 мл
  • магданоз - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте крилцата и ги сложете да се сварят в подсолена вода. Бульонът от тях запазете, след като ги отцедите.

Направете течна паста от кърито, червения пипер, бялото вино, сол и черен пипер на вкус. Намажете крилцата обилно с нея и ги оставете така за 15 минути.

Загрейте мазнина в широк тиган и запържете накълцания дребно лук и нарязаните на парчета моркови. Добавете крилцата след това, долейте черпак от бульона и оставете да се задушава, докато останат на мазнина. Накрая добавете едро накълцан магданоз.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар