Български коледни сладки

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
31
17k
17/12/2011
"Ако имаше световно първенство по най-вкусни сладки, несъмнено българските коледни сладки щяха да са сред победителите "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции25-30 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 069
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с бакпулвера, канелата и щипка сол. Направете по средата кладенче и в него сипете предварително леко разбитото с обикновената и ваниловата захар яйце.

След това добавете маслото и омесете гладко тесто. Готовото тесто покрийте с фолио и оставете да почине за 1-2 часа на хладно.

Разделете тестото на топки, от всяка топка оформете продълговати салами, всеки нарежете на еднакви парчета.

Парченцата се оформят на топки с големина на орех и се нареждат в малки кошнички за печене или върху тава, застлана с хартия за печене.

Във всяка коледна сладка забодете по 1/4 или 1/2 орех. Сложете да се пекат в загряна фурна на 170 градуса до приятен загар.

Метални формички за ефектни сладки 4 бр.
Формички за страхотни лакомства:
Метални формички за ефектни сладки 4 бр.
8.49 лв.
Виж ››

Повече няма да видите намусено личице у дома, защото то ще бъде заето да се усмихва на закачливите форми за сладки, с които приготвяте своите сладки творения. Забавен и интересен дизайн, с който тези форми за сладки ще станат любими и на най-малките у дома.

Рейтинг

5 8
4 5
3 6
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
28.02.2016 17:35
канелата не неутрализира ли ванилията ?
0
0