Мусака от чушки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Мусака от чушки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • чушки - 1 кг.
  • сирене - 200 гр.
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 1 к. ч.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • кашкавал - 150 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изпичат, обелват и почистват от семето. Посоляват се и се нареждат в намаслена тавичка, като се редят пласт чушки, пласт натрошено сирене.

Отгоре се поръсват с олио и се заливат със смес от разбитите яйца, брашно и мляко.

Овкусява се с черен пипер е ситно нарязан магданоз.

Запичаме вегетарианската мусака в умерена фурна. Щом поливат стегне, мусаката от чушки се поръсва с настъргания кашкавал и се запича за още няколко минути.

Ако обичате ястията без месо, може да приготвите още постна мусака и веган мусака.

Рейтинг

4
56
47
32
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

таня
таня
просто няма как да не е вкусно
18.08.2013 01:38