Шаран с ориз на фурна

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
16
7963
07/12/2011
"Нашето предложение за обяд - вкусен шаран с ориз на фурна "
Приготвяне20 мин.
Готвене75 мин.
Общо95 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 324
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • шаран - 1 брой (1, 5 кг)
  • ориз - 2 ч.ч.
  • лук - 4 глави кромид
  • олио - 150 мл
  • сол
  • черен пипер
  • вино - 50 мл бяло
  • подправки - 1 ч.л. универсална подправка за риба
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете шарана и го натъркайте хубаво със сол и черен пипер. Оставете да престои, а през това време запържете накълцания лук в малко мазнина.

Щом се запържи, добавете предварително измития, но не киснат, ориз, разбъркайте и долейте виното. Щом алкохолът се поизпари, долейте малко топла вода и овкусете с подправки.

Прехвърлете ориза в тава, щом попие течността от тенджерата, отгоре сложете шарана и долейте в тавата 4-5 ч.ч. топла вода. Полейте шарана с малко мазнина и сложете да се пече в умерено загряна фурна.

Рейтинг

5 5
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар