Касапска яхния

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
01/12/2011
"Харесваме яхнии, които са с месо, с много месо и малко дреболийки за цвят "
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 474
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 - 700 г
  • карантия - 300 г свински черен дроб
  • лук - 4 глави
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • доматен сок - 100 мл.
  • чубрица - 1 ч.л. ронена
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - накълцан, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете нарязания на по-едри парчета дроб, докато промени цвета си. Извадете го и в съшия съд сложете да се запържи едро нарязания лук с още 1 с.л. олио при нужда. След това добавете и свинското, нарязано на едри кубчета.

Когато месото се зачерви, поръсете с червения пипер, разбъркайте и долейте топла вода, колкото да покрие свинското. Оставете да къкри на слаб котлон, докато месото е готово.

След това прибавете дроба, а след 10 минути и размитото в доматения сок брашно. Разбъркайте и овкусете със сол, чубрица и черен пипер. Поднесете порция касапски кебап, поръсен с малко накълцан магданоз.

Рейтинг

5 8
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар