Ezine.bg»Рецепти»Алкохол»Ракия»Ракия Анасонлийка

Ракия Анасонлийка

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Ракия Анасонлийка2 / 2
04/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
"Да налеем по още една? Добре, но първо си запишете рецептата!"

Необходими Продукти

  • анасон - 400 г семена
  • ракия - 10 л двойно дестилирана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукайте 200 г семена от анасон и залейте с 10 л двойно дестилирана ракия. Оставете да престои 28 дни. След това добавете 5 л вода и дестилирайте.

В получената ракия се слагат 200 г натрошени семена от анасон и отново престоява за 28 дни. Филтрира се и се разрежда до желание градус. Обикновено анасонлийката е около 55 градуса.

Рейтинг

4.3
59
47
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Напълно съм съгласен с Румен
21.09.2023 08:44
1
rumen
rumen
пьлна глупост е тази рецепта.след като изкарате пьрвака мерите акохолните градуси и ги умножавате по количество дестилат който сте получили при варенето на джибрите.и кьм това прибавяте анасона като задьлжително спазвате грам градус .например на 50 л пьрвак 40 градуса това са 2000 градуса се слагат 2 кг анасон и се прави преварка.
29.09.2014 16:14
16