Гюлова ракия - Ракия от рози

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
13k
28/11/2011
"Ракия от рози - парфюмът на истинските мъже "
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 079
  • Преглеждания за месеца199
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • рози - 1 - 2 кофи листа от ароматни рози
  • вода - 94 л
  • захар - 50 л
  • оцет - 3 бутилки винен
  • мая - 3 пакетчета за хляб
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям съд сипете водата, захарта, 3 бутилки винен оцет, маята за хляб и листа от ароматни рози - около 1-2 кофи общо.

Розовите листа се използват само за аромат и количеството им зависи от личния вкус.

Бидонът трябва да стои на слънце, за да ферментира за 10 дни. На сянка ферментира за около 22 дни.

Дестилира се веднага след края на ферментацията.

Метална мярка за алкохол 50 мл
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална мярка за алкохол 50 мл
3.50 лв.
Виж ››

Метална мярка за 50 мл алкохол, с която ще можете да приготвяте впечатляващи коктейли или да сипвате точно количество алкохол. Подходяща за домашна и професионална употреба. Метална мярка, с която всичко ще бъде точно!

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
георги трънков
А как и къде се декларира????? ;-)
1
2
Стефан
Стефан
15.09.2013 07:59
50%захарност ферментира много трудно въпреки маята и оцета Алкохолната ферментация протича правилно при 20-24%захарност и при всичко различно рискуваш да получиш друг продукт.Гюловата ракия се получава при дестилацията на гроздова ракия непосредствено след дестилацията на розово масло.И двете се извършват в едни и същи съдове.
8
1