Компот от дюли

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3232k
27/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
25 мин.
Общо
25 мин.
"Да приготвяш компот от дюли е като да затваряш по малко здраве в буркани за зимата!"

Необходими Продукти

  • дюли
  • захар - по 4 - 5 с.л. на буркан
  • индрише - клонки, по желание
  • карамфил - няколко зрънца, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете зрели и сочни дюли. Обелете ги, нарежете на парчета с дебелина не повече от 2 см и почистете от семките и сърцевината. Почистените дюли пускайте в леко подкиселена вода, за да не потъмнеят.

Дюлите бланширайте за 3-4 минути в горещ захарен сироп. Пригответе го с толкова захар, колкото буркани имате - по 5 с.л. на буркан. Бланшираните дюли наредете плътно в бурканите, а по желание добавете стръкче индрише и по 2 зрънца карамфил.

Залейте бурканите с горещия захарен сироп до основата на ръба, затворете и стерилизирайте за 20-25 минути. Извадете готовите компоти и ги обърнете с капачките надолу.

Рейтинг

4.5
56
40
32
20
10
Дай твоята оценка: