Скумрия на фурна с доматен сос

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
31
17k
22/11/2011
"Скумрията на фурна в доматен сос е едно от най-предпочитаните и приготвяни ястия с риба!"
Приготвяне45 мин.
Готвене55 мин.
Общо100 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо50 465
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата50
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скумриите, натъркайте ги със сол и ги залейте с изцедения от лимоните сок. Оставете да престоят така за 30 минути на хладно.

Загрейте малко мазнина в тиган и задушете до леко омекване накълцания праз и чесън. Овкусете го с малко сол и черен пипер. Разбъркайте го с нарязаните печени чушки, девесила.

В намазнена тава наредете кръговете от доматите, отгоре разпределете рибите и ги покрийте със задушената смес. Поръсете и с малко пресен магданоз.

Наредете резени лимони, полейте с още малко мазнина, покрийте с фолио и сложете да се пече в предварително загряна на 180 градуса фурна за 40 минути. Махнете фолиото и запечете за още 5-10 минути.

Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
51.99 лв.
Виж ››

За да готвите с песен на уста, се нуждаете от алуминиева тава. И то не каква да е - кръгла тава с незалепващо покритие, с която готвенето ще се превърне в революционно откритие! Забавлявайте, докато създавате кулинарни шедьоври лесно и удобно.

Рейтинг

5 4
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Гергана  Георгиева
Сготвена по този начин рибата става много сочна и вкусна, а комбинацията от девисил, праз, чесън и рпидават невероятен аромат.
2
0