Наденица в гювече

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3234k
Наденица в гювече1 / 3
20/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-6
"Вкусни гювечета с наденица, кой може да им устои?"

Необходими Продукти

  • наденица - 4 парчета сурова
  • чушки - 4 броя червена капия, печена
  • домати - 4 броя, накълцани
  • доматено пюре - 4 с.л. пълни
  • моркови - 2 броя
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • чубрица - 2 ч.л.
  • яйца - 4 броя
  • магданоз - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете наденицата на парчета и ги разпределете в гювечетата. Във всяко сложете равни части нарязани чушки, по един нарязан домат, по половин нарязан морков и поръсете с подправките на вкус.

Във всяко гювече сложете по лъчижка масло, лъжица доматено пюре, долейте по 50 мл топла вода, похлупете и сложете гювечетата да се пекат на 190 градуса за 50 минути. След това махнете капаците, чукнете по 1 или 2 яйца в гювече и доопечете. Поднесете със стръкче магданоз.

Рейтинг

4.4
513
45
32
21
10
Дай твоята оценка: