Пилешко къри

20/11/2011
"Още една вкусна пилешка манджа, която да добавим към списъка с любими изкушения "
  • Приготвяне130 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо165 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 145
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариновайте пилешките гърди в сметана с прясно изцеден лимонов сок и канела за 2 часа в хладилника.

След това ги отцедете от маринатата (запазете я), подсушете и нарежете на късове.

Загрейте мазнина в голям тиган и запържете месото до лек захар. Извадете го и в същия тиган леко запържете лука. Добавете джинджифила и чесъна и разбъркайте докато леко покафенеят.

Накрая добавете кърито на прах и куркумата. Сипете в ястието пилешкото заедно с маринатата, доматения сос, кокосовото мляко, карамфилчетата, кардамона и канелата.

Овкусете със сол, черен и червен пипер на вкус. Оставете ястието да се готви на слаб котлон за около 20 минути или докато пилешкото омекне. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
28.02.2016 23:16
400 мл доматен сос? Какъв да бъде?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв