Стерилизирани гъби с вино

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
504
959
469
04/08/2016
"Досега не сте опитвали гъби с вино? Това е вашият шанс "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4 буркана
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо884
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • гъби - 1 кг, печурки
  • вода - 2 ч.ч.
  • бяло вино - 2 ч.ч.
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л., на зърна
  • лимонтузу - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите, почистени и нарязани гъби бланшираме във вряща подсолена вода с 2 щипки лимонена киселина за 5 минути.

Разпределяме ги в буркани, поръсваме със зърна пипер и доливаме до ръба смес от виното и содата, в която сме разтворили и 1 с.л. сол.

Стерилизираме бурканите за 1 час.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар