Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Шишчета»Шишчета от полента с тиква

Шишчета от полента с тиква

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k968957
Шишчета от полента с тиква2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • тиква - 200 г, почистена
  • вода - 2 ½ ч.ч.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • царевичен грис - 1 ч.ч.
  • пармезан - 1 ч.ч., настърган или овчи кашкавал
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • салвия - 1 ч.л.
  • прошуто - 100 г или бекон нарязан на тънки резени
  • ол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме почистената тиква на малки кубчета и я слагаме да се вари с водата докато омекне.

После пасираме сварената тиква заедно с течността и добавяме млякото, разбъркваме и постепенно прибавяме царевичния грис.

Добавяме пармезана, сметаната и салвията и бъркаме, докато сиренето се стопи.

Прехвърляме сместав в правоъгълна тава, застлана със стреч фолио и оставяме да се охлади и втвърди.

Режем полентата на ленти с широчина 2 см и увиваме всяка лента с прошуто, полученото руло режем на еднакви кубчета и нанизваме на шишчета.

Печем шишчета на грил тиган от всички страни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: