Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Тажин»Тажин с маслини, бадеми и зелен боб

Тажин с маслини, бадеми и зелен боб

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Тажин с маслини, бадеми и зелен боб2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 кг, нарязано на кубчета
  • масло - 100 г
  • бадеми - 200 г, белени
  • лук - 500 г
  • маслини - 200 г, без костилки зелени
  • зелен фасул - 500 г
  • бамя - 100 г
  • мента - 2 с.л., нарязана на ситно
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържим месото в разтопеното масло и прибавяме половината от лука, нарязан на ситно, и бадемите, доливаме 1 ч.ч. вряща вода, посоляваме на вкус и оставяме да се свари на тих огън.

Сготвеното месо вадим от соса и към него добавяме маслините, фасула, бамята и останалия лук, нарязан на полумесец.

Готвим соса, докато лукът и фасулът поомекнат и сосът се сгъсти, добавяме ментата и месото, затопляме го и сервираме.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: