Масленки Алфахорес

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Масленки Алфахорес1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
72 мин.
Порции
5
"Не бива да оставяте кафето си самотно, запознайте го с тези неустоими масленки Алфахорес"

Необходими продукти

  • брашно - 1 ч.ч.
  • нишесте - 1 ч.ч. пшенично
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 1 бр.
  • масло - 200 г меко
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • жълтъци - 2 бр.
  • кондензирано мляко - 1 кутия подсладено или мармалад
  • кокосови стърготини - за овалване
  • орехи - смлени за овалване
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме кондензираното мляко в тенджера с вода за 1.5 ч. на тих огън, охлаждаме го добре и отваряме консервата. Към пресятото брашно с нишестето и бакпулвера добавяме солта и ванилията.

Омекналото масло разбиваме със захарта и добавяме жълтъците един по един. Постепенно прибавяме брашното и оформяме на топка, която прибираме в хладилника за час, увита във фолио.

Охладеното тесто разточваме върху набрашнена повърхност на пласт с дебелина 3 мм, нарязваме го в желаните форми. Редим сладките в тава застлана с хартия за печене и ги печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-12 минути.

Охладените сладки слепваме две по две с кондензираното мляко и ги овалваме в кокосови стърготини или орехи и поръсваме с пудра захар.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: