Начин на приготвяне
Сваряваме кондензираното мляко в тенджера с вода за 1.5 ч. на тих огън, охлаждаме го добре и отваряме консервата. Към пресятото брашно с нишестето и бакпулвера добавяме солта и ванилията.
Омекналото масло разбиваме със захарта и добавяме жълтъците един по един. Постепенно прибавяме брашното и оформяме на топка, която прибираме в хладилника за час, увита във фолио.
Охладеното тесто разточваме върху набрашнена повърхност на пласт с дебелина 3 мм, нарязваме го в желаните форми. Редим сладките в тава застлана с хартия за печене и ги печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-12 минути.
Охладените сладки слепваме две по две с кондензираното мляко и ги овалваме в кокосови стърготини или орехи и поръсваме с пудра захар.