Шведска ябълкова торта

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
504
959
469
29/05/2016
"Човек и добре да живее - се жени, но не може да се каже, че сте живяли, ако не сте опитали тази торта "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 371
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме маслото със захарта на пяна, добавяме едно по едно яйцата като продължаваме да разбъркваме. Постепенно добавяме брашното, солта и рома. Разделяме сместа на две.

Изпичаме всяка част в намазана с масло и поръсена с брашно тава в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15 минути.

Пълнеж:

В отделен съд върху котлон разтапяме маслото и към него прибавяме захарта, ванилията и обелените и нарязани на ивици ябълки. Задушаваме всичко за около 10 минути.

Махаме от котлона и оставяме сместа да изстине. Изсипваме я върху единия блат.

Нареждаме отгоре малините и слагаме другия блат.

Покриваме тортата с разбити на сняг белтъци и захар и настъргана лимонова кора.

Запичаме на силен горен реотан, докато белтъците хванат загар.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар