Френски пудинг с шампанско и стафиди

ИларияИлария
Новак
117
1
205
25/10/2011
Порции6-8 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 579
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете в купа шампанското, стафидите, заедно с настърганата кора и изцедения сок от 1 голям лимон. Покрийте и оставете така за през нощта, за да набъбнат хубаво стафидите.

На следващия ден прецедете сместа и отделете стафидите. В голяма купа смесете сметаната, кондензираното мляко и шампанското и бъркайте за около 10 минути с миксер, докато се получи пухкава текстура. Разбъркайте с половината от стафидите, а другите заделете за украса. Оригиналната рецепта е без никаква захар, но по-желание може да добавите.

Разпределете френския крем с шампанско и стафиди в осем малки десертни купички, украсете отгоре с малко стафиди и оставете да се охлади. По желание поднесете с бисквитки.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар