Ориз Фантазия

22/10/2011
Krasimira
отKrasimiraНовак1
"Ето такива рецепти харесваме, лесно да се приготвят - вкусни да стават и бързо да се изяждат!"
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 895
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържва се лукът, прибавя се ориза. След като побелеят зърната се слага 1 ч.ч. вода. Като изври водата се прибавя още една чаша. След това се прибавят зеленчуците (докато са още замръзнали), гъбите, нарязания домат и се оставят да врят. Ако водата отново изври се добавя още една чаша.

През това време се изпържват филетата почти до готовност и се отделят в чиния. Когато оризът е почти готов се прибавят и подправките, бульона и нарязаните кренвирши.

Изсипва се в тава, като отгоре се нареждат филетата. Пече се на умерена фурна до готовност на ориза. Добре е да се извади докато има още малко вода, защото при изстиването оризът поема още. Ако забележите, че няма вода , а оризът иска още да ври, му долейте малко.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 5
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

El padrino
El padrino
15.10.2013 16:31
От добрите готвачи и от практика знам, че ориз никога не се долива.Вкусът му се променя много.
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв