Кюфтета с пуешко и орехи

14/10/2011
"На световното първенство за най-вкусни кюфтета тези взеха първа поощрителна награда - опитайте и кажете дали журито е сгрешило "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 209
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пуешко месо - 450 - 500 г
  • яйца - 2 брой
  • галета - 1 ч.ч
  • брашно - за овалване
  • лук - 3 с.л нарязан на ситно зелен
  • магданоз - 2 с.л. накълцан
  • майорана - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 2 щипки
  • орехи - 1/2 ч.ч. сурови и накълцани
  • черен пипер - на вкус
  • сол - 1 ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете пуешкото месо на кайма. Каймата размесете с 1 яйце, накълцания зелен лук, галетата, магданоза, майораната, индийското орехче, скълцаните орехови ядки, сол и черен пипер на вкус.

От получената смес оформете неголеми кюфтенца, овалвайте ги последователно в брашно и яйце и ги сложете да се пържат в сгорещена мазнина. Готовите кюфтенца отцедете върху хартия. Поднесете с гарнитура по желание.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар