Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Кълцан патладжан с чесън

Кълцан патладжан с чесън

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Кълцан патладжан с чесън2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.

Необходими продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • зехтин - 60 мл
  • сол - на вкус
  • маслини - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме патладжаните в загрята фурна, докато омекнат. Най-добре е да сложим хартия за печене или алуминиево фолио на дъното на тавата, за да не се цапа.

Вадим патладжаните, охлаждаме и ги белим, като отцеждаме образувалата се течност.

С много остър нож накълцваме патладжана на ситно.

Към обеления и пресован чесън добавяме зехтина постепенно на тънка струйка, като разбиваме енергично.

В купа разбъркваме накълцания патладжан с чесновата емулсия и посоляваме на вкус.

Сервираме с украса по избор.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: