Сладък черен хляб с тиквички

22/08/2011
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 028
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • орехи - 1/2 ч.ч. (50 г) нарязани, или фъстъци
  • тиквички - 1 ч.ч. (240 мл) настъргани
  • ябълки - 1/2 ч.ч. (120 мл) настъргани
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.(195 г)
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • бакпулвер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л. на прах
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • мазнина - 120 мл растителна
  • захар - 1 ч.ч. (200 г)
  • яйца - 2 броя големи
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • кокос - 25 г стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 180 градуса. Пригответе си правоъгълна форма за печене (23 х 13 х 8 см), намазнете я и сложете орехите да се запекат за около 8 минути. След това ги извадете и ги нарежете.

Настържете тиквичките и ябълките на по-едро ренде. В голяма купа разбъркайте заедно брашното, содата, бакпулвера, солта, канелата и индийското орехче. В отделна купа разбийте масло, захарта, яйцата и ванилията, докато се смесят добре (около 1-2 минути).

Разбъркайте с тиквичките и ябълки, а след това започнете да добавяте и сухата брашняна смес. Накрая сипете и кокоса и ядките. Изсипете тестото в намазнената форма и сложете да се пече за около 1 час, като проверявате готовността с клечка.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар