Торта с бишкоти

MaрияMaрия
Новак
1
36
339
17/08/2011
"Вкусна домашна торта с бишкоти и много крем"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6-8 парчета
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо92 320
  • Преглеждания за месеца845
  • Преглеждания за седмицата44
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Три лъжици нишесте разбъркваме с малко мляко на кашичка. Прибавяме получена каша към останалото мляко. Два жълтъка разбиваме с 1-2 супени лъжици кристална захар до побеляване и тях също прибавяме към млечната смес.

Слагаме на огъня и непрекъснато бъркаме, докато се сгъсти. Охлаждаме и прибавяме едното пакетче ванилия.

Отделно разбиваме маслото с пудрата захар, прибавя се какаото, като непрекъснато бъркаме, второто пакетче ванилия и най-накрая орехите. Към получената смес прибавяме бавно - лъжица по лъжица, охладения млечен крем. Прибавяме разбитите на сняг белтъци с 5 супени лъжици кристална захар.

Бишкотите се потапят в прясно мляко, в което сме сложили ром или коняк - 1 с. л., след което подреждаме в 1 ред в тортена чиния. Отгоре намазваме с дебел слой от крема.

Нареждаме останалите бишкоти, запълваме празнините с парченца и намазваме с останалия крем, дооформяме тортата отстрани и поръсваме със смлени орехи.

Пожелание можете да украсите тортата с различни видове плодове.

Комплект шпатули за декорация 3 бр.-23%
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Комплект шпатули за декорация 3 бр.
5.00 лв.
3.85 лв.
Виж ››

Най-красивите декорации на сладкиши не са мираж, а нещо напълно възможно с този комплект от 3 шпатули за декорация. С тях може да създадете различни причудливи форми. Шпатулите са изработени от гъвкава пластмаса.

Рейтинг

5 10
4 4
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
19.06.2019 02:05
Сурер е.
0
0
Gergana
Gergana
30.12.2012 21:28
супер е
1
0
величка
величка
09.06.2012 17:05
много е хубава
1
0