Начин на приготвяне
Три лъжици нишесте разбъркваме с малко мляко на кашичка. Прибавяме получена каша към останалото мляко. Два жълтъка разбиваме с 1-2 супени лъжици кристална захар до побеляване и тях също прибавяме към млечната смес.
Слагаме на огъня и непрекъснато бъркаме, докато се сгъсти. Охлаждаме и прибавяме едното пакетче ванилия.
Отделно разбиваме маслото с пудрата захар, прибавя се какаото, като непрекъснато бъркаме, второто пакетче ванилия и най-накрая орехите. Към получената смес прибавяме бавно - лъжица по лъжица, охладения млечен крем. Прибавяме разбитите на сняг белтъци с 5 супени лъжици кристална захар.
Бишкотите се потапят в прясно мляко, в което сме сложили ром или коняк - 1 с. л., след което подреждаме в 1 ред в тортена чиния. Отгоре намазваме с дебел слой от крема.
Нареждаме останалите бишкоти, запълваме празнините с парченца и намазваме с останалия крем, дооформяме тортата отстрани и поръсваме със смлени орехи.
Пожелание можете да украсите тортата с различни видове плодове.
Коментари