ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешко Тикка Масала

Пилешко Тикка Масала

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3229k
Пилешко Тикка Масала
05/09/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1-2
"Вкусното пилешко иска точните подправки са - много са, но са важни, а резултатът е повече от отличен"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 300 г филе
  • кисело мляко - 5 - 6 с.л. 3%
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • джинджифил - малко, за вкус
  • червен пипер - 1 с.л., пълна
  • кардамом - 3 - 4 шушулки
  • канела - 1 пръчка
  • кимион - 1 ч.л.
  • кориандър - 1 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • гарам масала - 1/2 ч.л.
  • кайенски пипер - 1/2 ч.л. или лют червен
  • магданоз - на вкус
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнина в дълбок тиган и запържете за кратко канелата и кардамома, колкото да я овкусят. Махнете ги от тигана и добавете накълцания лук. Изчакайте да се задуши и прибавете чесъна и джинджифила.

Нарежете пилешкото на парчета и го сипете в тигана. Разбъркайте и щом се запържи, сипете всички останали подправки, предварително смесени в купичка.

Разбъркайте и долейте 150 мл гореща вода. Похлупете тигана и оставете да се задушава, докато се получи гъст сос.

Накрая сипете киселото мляко, объркайте и оставете да се довари още 5-10 минути. Пилешко Тикка Масала се поднася върху канапе от сварен ориз и поръсено с накълцан магданоз или кориандър.

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: