Пилешко Тикка Масала

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
05/09/2011
"Вкусното пилешко иска точните подправки са - много са, но са важни, а резултатът е повече от отличен"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции1-2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо15 199
  • Преглеждания за месеца162
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Загрейте мазнина в дълбок тиган и запържете за кратко канелата и кардамома, колкото да я овкусят. Махнете ги от тигана и добавете накълцания лук. Изчакайте да се задуши и прибавете чесъна и джинджифила.

Нарежете пилешкото на парчета и го сипете в тигана. Разбъркайте и щом се запържи, сипете всички останали подправки, предварително смесени в купичка.

Разбъркайте и долейте 150 мл гореща вода. Похлупете тигана и оставете да се задушава, докато се получи гъст сос.

Накрая сипете киселото мляко, объркайте и оставете да се довари още 5-10 минути. Пилешко Тикка Масала се поднася върху канапе от сварен ориз и поръсено с накълцан магданоз или кориандър.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Милена
Милена
24.08.2014 18:00
Може да е побългарено, но е доста вкусно - става бързо и ухае прекрасно. Готвя по тази рецепта вече няколко пъти и резултатът винаги е чудесен! Поздравления!
0
0
Мима
Мима
11.10.2013 15:16
Това е побългарения вариант.
1
0
Любка Павлова
Работила съм в 5-звезден индийски ресторант в Англия, в който всички бяха индийци, само аз българка. Безброй много пъти съм виждала как правят ТК Масала, но кисело мляко не слагат. Няма нужда от брашно за сгъстяване на соса, а така наречената мазнина, при тях е бульона от свареното пилешко месо. Не знам защо към всичките изброени подправки е добавена и Гарам Масала, тъй като Гарам Масала е смес от повечето изброени подправки (канела, кардамон, кимион, кориандър, карамфил и черен пипер), да бяхте написал/а само джинджифил, червен пипер, куркума, лот червен пипер, сол и Гарам Масала.
И ориза се сервира отделно от пилешкото, а то се гарнира с кориандър, не с магданоз, и зелен лайм.
5
0