Канелени бисквити с картофено нишесте

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1257
17
6
06/04/2016
"Чаша ароматно кафе и канелени бисквити - има ли по-приятен начин да се насладим на следобяда?"
Приготвяне50 мин.
Готвене25 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо630
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • сметана - ½ ч.ч.
  • картофено нишесте - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • захар - за овалване
  • канела - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта, докато побелеят.

Постепенно прибавяме сметаната и леко затопленото масло, содата, загасена с оцет, и разбърканото с нишесте брашно.

Замесваме тесто, което разточваме на рулце. Нарязваме го на парченца, от които оформяме топчета и всяко овалваме в захар с канела на вкус.

Печем на 180-200 градуса до златисто.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар