Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кокошка с орехов сос

Кокошка с орехов сос

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Кокошка с орехов сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • кокошка - 1 бр. или пиле
  • лук - 3 - 4 глави
  • чесън - 1 скилидка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • орехи - 1 ч.ч.
  • оцет
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме кокошката да се пече във фурна в съд наполовина пълен с вода, т.е. едновременно да се пече и вари.

Внимаваме да се зачерви от всички страни и обръщаме от време на време.

Изваждаме я от бульона, нарязваме я на парчета и заливаме с ореховия сос.

За него счукваме орехите или ги смиламе, добавяме бульон, колкото да се получи средногъста каша. Прибавяме предварително нарязания и запържен в мазнина лук, счукания чесън, червения пипер и солта.

Разбъркваме добре до получаването на еднородна каша (може да прибавим малко мед или захар). Слагаме и оцет на вкус.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: