Плодов сладкиш с кайсии

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
13k
15/07/2011
"Плодов сладкиш, с който може да кажете Обичам те много по-добре, отколкото само с думи "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 491
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно със захарта до увеличаване на обема им 2 - 3 пъти. Добавяме пресятото брашно с бакпулвера, какаото и ванилията.

Получената смес се изсипва в голяма тавичка намазана с олио и посипана с брашно. Пече се около 20 - 30 минути в предварително загрята фурна.

След изваждане на сладкиша от фурната веднага се надупчва с вилица навсякъде и се залива с киселото мляко, което е предварително подсладено на вкус. Отгоре поръсваме по желание с настърган шоколад.

Слагаме тавичката със сладкиша в хладилник за 40 мин. При престоя сладкиша се напоява от киселото мляко, а отгоре се образува нещо като слой от сметана.

През това време се отцеждат плодовете от компота, като запазва сока. Изсипва се желатина в сока от компота и леко се нагрява в микровълнова печка до разтапянето на желатина. Не трябва да завира!

Отцедените кайсии се нареждат върху глазурата от кисело мляко и върху тях внимателно със супена лъжица се разнася поизстиналия сок с желатина.

Оставя се в хладилник за около 1 час да желира.

Който не е любител на желатина, може да го пропусне, като след заливането на сладкиша с киселото мляко се посипва с настърган шоколад или топинг.

Метален шприц с 13 диска за бисквитки и 8 айсинг приставки
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Метален шприц с 13 диска за бисквитки и 8 айсинг приставки
31.25 лв.
Виж ››

С металния шприц в ръка никой няма да може да ви спре да сътворите най-красивата декорация за торти и сладки. Към шприца има различни приставки, събрани в удобна кутия. Един шприц - много възможности за украсяване!

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Катя
Катя
05.08.2017 14:11
Първо-тесто без мазнина или някаква течност /вода или мляко/ не знам как става! / Второ никъде не споменавате къде се използва пудрата захар !
0
0