Леща яхния с бекон

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
12/07/2011
"Ароматът на бекон прави тази леща просто неустоима!"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 936
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената леща се слага в дълбок съд, покрива се с вода и се оставя да ври 5 минути. Изсипва се в гевгир да се изцеди.

В тенджера се загрява олиото и се запържват лука, нарязан на малки филийки, нарязания на ситни кубчета бекон и половината счукан чесън в продължение на около 5 минути.

Добавя се още олио и се прибавят останалия чесън, нарязаните на тънки кръгчета моркови, целината, доматите, ригана, лещата, 1 литър вода и останалите подправки.

Съдът се захлупва и се оставя да ври на бавен огън до сваряване на лещата.

Лещата се сервира по желание с хлебни крутони, изпържени или запечени на фурна с малко масло и шарена сол.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
Приготвяй си тази рецепта в:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
30.50 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 13
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#184904
Супер само, че я сготвих с шунка, това имах подръка. Спечелих домашните любимци
1
0
Веселина
Веселина
21.10.2013 19:57
Много ни хареса, страшна стана
0
0
Julian
Julian
16.05.2012 23:16
Страшна леща се получи! Отдавна си бях наумил да сготвя леща. Много вкусна стана, Благодаря много!
0
0