Коприва с яйца и сирене

25/06/2011
Илария
отИларияНовак1171205
"Тази селска манджа е не само много здравословна и полезна, но е и много вкусна"
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо122 220
  • Преглеждания за месеца193
  • Преглеждания за седмицата49
  • Коментари7 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • коприва - 500 г
  • яйца - 4 - 5 броя
  • сирене - 200 г
  • лук - 1 връзка пресен
  • олио - 1/2 к.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте копривата, попарете я във вряла вода за минута, след което я изплакнете под студена вода. Загрейте в съд олиото и запържете накълцания лук. Щом омекне, добавете и копривата.

При нужда сипете мъничко гореща вода. Щом течността се изпари, се чукват яйцата, прибавя се натрошеното сирене и леко се разбърква, докато яйцата са готови. Овкусява се с черен и червен пипер и се поднася. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 15
4 7
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Tsvety Antova Baruh
Tsvety Antova Baruh
21.04.2019 17:01
Аз също правя подобно нещо. Не го наричам супа...Кипвам копривата с вряла вода за минутки, за да не ме ожари. После през студена вода - да не ме опари. И я вадя на дъска и я чистя от боклуци и я режа на ситно, ама много ситно...
После си я слагам в чист атенджера с нова вода...сол, чер пипер...като кипне започвам да слагам...чесън и малко лук, копривата, врялата вода, масълце, яйца 4-5, сирене ако искам (обикновено е добавка), кис.мляко (пак добавка)...
Като си направя яхнийката/пюрето...всеки си слага каквото иска сиренце или кис.мляко или и двете...

Копривата е много вкусна, когато имам прясна си я правя така...ако имам само суха...слагам я на всички манджи където слагам чубрица...стават много по-вкусни ако нароня и коприва суха... Само ме питат как я направи тая мусака толкова вкусна-е така...с малко коприва суха...тайната ми подправка...
1
0
Tsvety Antova Baruh
Tsvety Antova Baruh
21.04.2019 18:11
Понякога я правя наобратно-понеже писах яхнийка...като я правя яхния първо запържвам лук чесън и тогава слагам копривата нова вряла вода...че стана объркано...по-долу като слагам първо водата я правех така като детето беше малко ..супена -без запръжка изобщо...и двата варианта са си вкусни...
1
0
ВИЛИ-Виолета Матева
само да набера коприва и ще го приготвя ,искам да опитам тази пролетна гозба а сега е времето
2
0
Ваня Благоева
Мисля, че многото яйца дето е сложила се е сгъстила. На мен ми изглежда вкусна, тази рецепта не я знаех
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв