ezine.bg»Рецепти»Предястия»Панирани броколи

Панирани броколи

EfrosiaEfrosia
Джедай
9735k1122k
Панирани броколи1 / 2
23/06/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Вкусни панирани броколи, които ще се харесат на цялото семейство!"

Необходими Продукти

  • броколи - 1 глава
  • яйца - 3 броя
  • брашно - 250 г царевично
  • брашно - 100 г бяло
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сусам - 100 г, по желание
  • чесън - 3 скилидки, счукан, може и на прах
  • сол
  • черен пипер
  • масло - краве за панирането
  • олио - същото количество като маслото
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете броколите на розички и ги сварете за 3-4 минути в кипяща вода. Веднага след това ги охладете в ледена вода.

За панировката разбийте яйцата с бакпулвера, 1 с.л. бяло брашно, 2 с.л. от царевично, счукания чесън, мления черен пипер и сол на вкус. Останалото царевично и бяло брашно смесете отделно със сусама.

Загрейте в тиган равни части масло и олио, оваляйте броколите първо в сухата смес, после в тази с яйцата и отново сухата. Броколите се панира равномерно от двете страни. По същия начин се панира и карфиол, който обаче трябва да се вари предварително за около 20 минути.

Рейтинг

4
53
45
33
20
10
Дай твоята оценка: