Панирани броколи

Dark AngelDark AngelНовак
23/06/2011
"Вкусни панирани броколи, които ще се харесат на цялото семейство!"
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо47 945
  • Преглеждания за месеца420
  • Преглеждания за седмицата52
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • броколи - 1 глава
  • яйца - 3 броя
  • брашно - 250 г царевично
  • брашно - 100 г бяло
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сусам - 100 г, по желание
  • чесън - 3 скилидки, счукан, може и на прах
  • сол
  • черен пипер
  • масло - краве за панирането
  • олио - същото количество като маслото
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете броколите на розички и ги сварете за 3-4 минути в кипяща вода. Веднага след това ги охладете в ледена вода.

За панировката разбийте яйцата с бакпулвера, 1 с.л. бяло брашно, 2 с.л. от царевично, счукания чесън, мления черен пипер и сол на вкус. Останалото царевично и бяло брашно смесете отделно със сусама.

Загрейте в тиган равни части масло и олио, оваляйте броколите първо в сухата смес, после в тази с яйцата и отново сухата. Броколите се панира равномерно от двете страни. По същия начин се панира и карфиол, който обаче трябва да се вари предварително за около 20 минути.

Рейтинг

5 3
4 5
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
АНИ
АНИ
07.06.2014 15:33
Рецептата е супер
1
0