Ezine.bg»Рецепти»Паста»Карбонара по гръцки

Карбонара по гръцки

jessejesse
Новак
119
Карбонара по гръцки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
"Съчетайте най-доброто от Гръцката и Италианската кухни и му се насладете"

Необходими продукти

  • бекон
  • гъби
  • сметана
  • паста
  • пармезан
  • зехтин
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пастата в подсолена вода и отцеждаме.

В тиган запържваме бекона и гъбите. Доливаме сметаната и смесваме с пастата.

Отгоре наръсваме пармезана. Някои слагат и суров жълтък, но аз лично съм против.

Бъзо и лесно ястие, особено, ако ви изненадат неочаквано гости.

Рейтинг

4.8
511
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

илиана
илиана
да уточним това е гръцка карбоната,на повечето места,за да не кажа навсякъде не слагат,никакви жълтъци,много правилно е я написала авторката,Сандра

04.03.2012 17:38
1
tinka
tinka
Карбонара е много вкусно ядене. Яла съм го много пъти приготвено от гърци. Има и чесън, запарява се с бекона и малко масло. Залива се със сметаната. Пармазанът се настъргва и се пече. Много е вкусно и калорично.


28.10.2011 15:57
сандра
сандра
Авторът пише, че е против суровия жълтък и използва сметана, която е много калорична и мазна. Карбонара се прави само със сурови жълтъци, без гъби и сметана. Когато изсипеш разбитите жълтъци с много чер пипер (затова се казва карбоната) и пармиджано върху горещата паста на практика те се сваряват и не са вече сурови. И после да говорим за гръцка карбонара е направо смешно.
24.08.2011 19:10
2
1
Юлия
Юлия
Рецептата е много бърза и вкусна така изпълнена.
12.08.2011 19:45