Месо във фолио

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
15/06/2011
"Приготвянето на голямо парче месо може да е истинско предизвикателство за уменията на домакините, но ние имаме идея и ще ви помогнем "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33 372
  • Преглеждания за месеца326
  • Преглеждания за седмицата33
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 голямо парче, може и телешко
  • горчица - 3 с.л.
  • чесън - 1 ч.л. на прах, може и счукани скилидки
  • вино - 1/2 ч.ч. бяло
  • соев сос - на вкус
  • мед - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • лимони - сок от половин лимон
  • лук - 1 глава
  • кашкавал - 100 г
  • бекон - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете хубаво голямо и немазно парче месо. С остър нож направете по повърхността му няколко резена (все едно го режете на дебели филии, но не докрай). Горната част на свинското или телешкото трябва да стане на резени (до средата на парчето).

Направете марината, като смесите горчицата, виното, соевия сос, меда, лимоновия сок заедно с чесъна, сол и черен пипер на вкус. Намажете месото с една част от маринатата, покрийте го и го оставете в хладилника за около 12 часа.

След това нарежете на тънко кашкавала и бекона и разпределете от тях в процепите на месото. Намажете обилно с останалата част от маринатата и го увийте добре в алуминиево фолио. Поставете месото в йенска тенджера и сложете да се пече в предварително загряна умерена фурна за около 2 часа.

Печенето зависи от дебелината на парчето месо.

Традиционен български гювеч с капак 5л-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
21.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Симона
Симона
25.11.2011 13:44
Рецептата е просто страхотна! Препоръчвам я на всички :))
5
1