Начин на приготвяне
Измиваме и подсушаваме рибното филе. Слагаме го в леко намазана с олио тавичка.
Обелваме и пресоваме половината чесън, разбъркваме го с риган, 1 надробен дафинов лист, лимоновия сок и 6 с.л. олио, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Разбъркваме добре сместа и заливаме с нея рибата. Загряваме фурната на 200 градуса.
Обелваме доматите и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме на ситно останалия чесън.
Лука нарязваме на кубчета и го запържваме заедно с останалия чесън за 1-2 минути в останалото олио.
Прибавяме доматите и задушаваме 5-6 минути, добавяме ситно нарязаната чушка, останалия риган, нарязаните маслини, втория дафинов лист и мащерката.
Посоляваме поръсваме с черен пипер и с получения сос заливаме рибата. Покриваме тавичката с фолио и печем 30-35 минути.