Солена Палачинкова Торта

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
25/01/2010
"Тази солена торта ако знаете колко бира и вино изпива"
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции7-8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо58 679
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг3.4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд разбиваме яйцата , брашното и солта. Прибавяме млякото и 20 гр. Разтопено масло. От приготвената смес изпържваме 12 палачинки.

Приготвяме плънката като настъргваме на ренде лука и го изпържваме. Прибавяме смляното месо. Подправяме сместа със сол, настърган домат, скилидката чесън, зърна черен пипер, червен пипер и дафинов лист. Долива се малко вода. Варим месото докато остане на мазнина.

Палачинките си нареждат в голяма чиния като между тях постовяме плънка, редувайки палачинка с плънка. Завършваме с палачинка. Поливаме с разтопена масло и ръсим с настърган кашкавал. Преди да поднесем запичаме за кратко време във фурната

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 2
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Теодора Мещерова
Палачинки не се пъжат, а се пекат, ако трябваше да ги пържим, щяхме да слагаме повече мазнина
0
0
Снежанка
Снежанка
07.12.2013 16:35
Един вкусен начин да оползотворимпоизостаналите в хладилника продукти...
0
0
Костадин
Костадин
14.10.2013 08:38
И какво общо има със снимката?
9
0