Плакия от тиквички

ЕфросияЕфросияНовак301
01/06/2011
"Пролетна плакия - вкусна чудесия "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 569
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се нарязват на по-дебели кръгове, овалват се в брашно и се пържат в сгорещено олио. Подреждат се в намазнена тава.

Лукът, моркови, чушките се нарязват на едри парчета и се задушават с малко вода и мазнина. Добавят се нарязаните на малки парченца домати и се овкусява с подправките.

Щом омекнат, се свалят от котлона. Сместа се изсипва върху тиквичките, полива се с малко мазнина и отново се поръсва с подправки. Пече се на 220 градуса за 15-20 минути. Тиквичките плакия се поднасят със стрък магданоз.

Рейтинг

5 6
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Чочи
Чочи
25.07.2013 19:43
А на снимката не е показана плакия, а печени тиквички с картофи.
1
1
Ваня
Ваня
25.07.2013 18:04
Сигурни ли сте че снимката отговаря на рецептата? Струва ми се че тука няма домати а има картофи и други несъответсвия.
0
0