Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта, прибавете меда, олиото, содата и постепенно замесете тесто като добавяте брашното. Замесва се сравнително твърдо тесто, от което се оформят малки топчета. Подреждат се в намазнена и набрашнена тава и се пекат на 160 градуса в предварително загряна фурна до порозовяване.
Разбъркайте сладкото от сини сливи (може и някакъв друг мармалад, но с този стават най-добре) с маслото и малко топла вода. Издълбайте леко посредата топченцата и прибавете трохите към сладкото. С тази смес слепете едно за друго по 2 топчета и така с всички останали.
Третирайте боите според указанията на опаковката и едната част от прасковките оцветете оранжева, а другата червена. Оваляйте сладките прасковки в кристална захар.
Вместо синтетични бои може да използвате естествени оцветители, като сок от червено цвекло и моркови.
Ако желаете да видите и нагледно как се приготвят прасковки, разгледайте тази рецепта за празнични прасковки.
Коментари