Пиле със спанак и крема сирене

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
504
959
469
09/08/2016
"Можехме да го наречем и пролетно пиле, но тогава нямаше да знаете, че е със спанак и крема сирене, и зелен фасул, и нашите най-добри пожелания "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 232
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме спанака и го бланшираме във вряща вода за 1 минута. Изцеждаме го и го оставяме да се изстуди.

Намазваме с олио четириъгълна форма за печене. Разпределяме равномерно ¾ от листата на спанака по дъното и страните на съда.

Измиваме и нарязваме морковите на кубчета, почистваме и режем зеления фасул на парчета. В съд с вряща вода изсипваме морковите и зеления фасул за кратко и ги изцеждаме от водата.

Пилешкото месо варим до омекване във вряща вода. Изцеждаме го от нея и го смиламе с блендер на пюре. Към него прибавяме яйцето, крема сиренето, солта и черния пипер.

Разбъркваме месната и зеленчуковата смес и ги изсипваме върху спанака в съда за печене. Разпределяме ги равномерно и спанака, който е по стените на съда притискаме към плънката.

С останалия спанак покриваме сместа. Покриваме съда с алуминиево фолио и печем ястието в предварително загрята фурна на 180 градуса за 1 час на водна баня. Изваждаме ястието и го оставяме да се изстуди.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар