Начин на приготвяне
Измиваме спанака и го бланшираме във вряща вода за 1 минута. Изцеждаме го и го оставяме да се изстуди.
Намазваме с олио четириъгълна форма за печене. Разпределяме равномерно ¾ от листата на спанака по дъното и страните на съда.
Измиваме и нарязваме морковите на кубчета, почистваме и режем зеления фасул на парчета. В съд с вряща вода изсипваме морковите и зеления фасул за кратко и ги изцеждаме от водата.
Пилешкото месо варим до омекване във вряща вода. Изцеждаме го от нея и го смиламе с блендер на пюре. Към него прибавяме яйцето, крема сиренето, солта и черния пипер.
Разбъркваме месната и зеленчуковата смес и ги изсипваме върху спанака в съда за печене. Разпределяме ги равномерно и спанака, който е по стените на съда притискаме към плънката.
С останалия спанак покриваме сместа. Покриваме съда с алуминиево фолио и печем ястието в предварително загрята фурна на 180 градуса за 1 час на водна баня. Изваждаме ястието и го оставяме да се изстуди.