Царевица с масло

14/05/2011
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър36697174
"Свежо предястие или гарнитура към пържола - изборът е изцяло ваш!"
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене3 мин.
  • Общо13 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо18 835
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • царевица - 300 - 400 г, сладка, от консерва
  • масло - 50 г краве
  • копър - 3 стръка пресен
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • сол
  • оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцедете царевицата от излишната течност, загрейте маслото в тиган и я изсипете. Оставете да се задушава с маслото и малко сол под капак за минута-две.

Махнете капака, добавете чесъна на прах и наситнения копър и разбъркайте за 30 секунди. Отнемете от котлона, а преди поднасяне полейте с оцета. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

в
в
18.11.2013 20:30
Аз пък взимам замразена царевица, слагам я в купа с вода и в микровълновата за 3 минути, после изливам водата, добавям малко масло, подправки и топено сирене. Става супер и е по-здравословно
2
3

Виж всички коментари или напиши такъв