Царевица с масло

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
5
7k
14/05/2011
"Свежо предястие или гарнитура към пържола - изборът е изцяло ваш!"
Приготвяне10 мин.
Готвене3 мин.
Общо13 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо20 836
  • Преглеждания за месеца138
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • царевица - 300 - 400 г, сладка, от консерва
  • масло - 50 г краве
  • копър - 3 стръка пресен
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • сол
  • оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцедете царевицата от излишната течност, загрейте маслото в тиган и я изсипете. Оставете да се задушава с маслото и малко сол под капак за минута-две.

Махнете капака, добавете чесъна на прах и наситнения копър и разбъркайте за 30 секунди. Отнемете от котлона, а преди поднасяне полейте с оцета.

Бамбукова дъска за сервиране със слюда - 21 см-19%
Страхотен аксесоар за поднасяне:
Бамбукова дъска за сервиране със слюда - 21 см
13.50 лв.
10.99 лв.
Виж ››

Красива и елегантна бамбукова дъска за рязане и сервиране. Изработена от качествен бамбук, със слюда в единия край, тази дъска за рязане е вашето решение за страхотно първо впечатление. Създава удобство в кухнята и се поддържа лесно. Ако търсите дъска за впечатляваща презентация, вече я намерихте.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
в
в
18.11.2013 20:30
Аз пък взимам замразена царевица, слагам я в купа с вода и в микровълновата за 3 минути, после изливам водата, добавям малко масло, подправки и топено сирене. Става супер и е по-здравословно
2
3