Начин на приготвяне
Слагаме нахута от вечерта да кисне в студена вода.
Измиваме лещата и я слагаме във вряща вода за няколко минути. Изцеждаме я.
Загряваме маслото и в него запържваме нарязаните на кубчета лук, домати, картоф и морков, подправяме със сол и ги оставяме на среден огън да се задушат за 15 минути.
Добавяме нахута, лещата и горещата вода. Разбърквайки от време на време варим 20 минути.
Отделно в дълбок съд изсипваме брашното, добавяме солта и водата и замесваме умерено твърдо тесто, което разточваме на тънка кора. Нарязваме го на тънки ивици.
Слагаме във врящата чорба нарязаната кора и продължаваме да я варим до омекването на юфката.
Поръсваме с босилек и махаме от котлона.
При поднасянето на чорбата подправяме с джоджен.